Saturday, December 18, 2010

Penemuan Teknologi Zaman Purba


haha this is a funny story n u must read!! hahha


PENEMUAN TEKNOLOGI ZAMAN PURBA Tahun lepas sainitis Russia korek tanah sedalam 100 meter, diorg terjumpa la kesan wayar copper yg berusia 1000 tahun...and membuat kesimpulan bahawa nenek moyang mereka ade telephone network....woo bes.. 

Pas tu, saintis Amerika tak puas ati, diorg pun korek gak, sedalam 200 meter...diorg lak terjumpe talian fiber optic lama yg dipercayai berusia 2000 tahun...lalu membuat kesimpulan, org US 1000 tahun lagi advance dari org Russia dalam komunikasi telefon yg lagi canggih dari diorg.....pergh canggih... 

Saintis Malaysia plak try try gak, diorg korek sedalam 500 meter...pastu diorg report la, diorg tak jumpe ape2.....so diorg wat kesimpulan; 5000 dahulu nenek moyang org melayu sudah tahu menggunakan teknologi wireless! hehehe...bangga Wink) 

moyang kita dulu nak cal org just guna power of mind (meditasi) kalau yg hebat power just direct cakap je.. walaupun berada di tempat yang jauh antara satu sama lain.. ini semua tak mustahil coz diaorang dah faham konsep Ketuhanan, kekuasaan Maha ESA.








Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

No comments:

Post a Comment

Jom tengok ni :