Wednesday, April 23, 2014

How to be Married?


Hai peeps,






Cakap pasal kahwin, sape tak nak kahwin kan? Kalau tanya saya pun, nakkk. haha InshaAllah ada rezeki. hehe So haritu pergi book store, saje cari story book nak baca. Al maklumlah sekarang tengah menganggur jadi baca la masa terluangnye. heee Jadi cari buku cerita last-last terpahat dengan buku ni.




How to be Married by Polly Williams.





Beli dekat popular dapat offer jadi RM 12 ! Murah giler. Harga asal RM37.50
Jimat duit den. ahaks



Sadie Drew thinks she must be the world's worst wife. She only needs to walks into a room to make it untidy. She wears flannel pyjamas in bed. Furry things breed in her fridge. But she's a busy working mother not a wifebot and her husband, Tom loves her as she is. Until he gets a hot new job and things change. The smell of another woman's perfume on his suit. Sadie risks losing everything if she can't transform herself into the perfect wife..


Cerita dia mengisahkan, Sadie seorang isteri juga seorang Florist namun secara kecil-kecilan sahaja. Dia fikir dia sudah banyak berkorban untuk familnya dan cita-cita suaminya. Tapi macam biasa, bila dia juga kejar cita-cita dia untuk menjadi florist berjaya, isu rumah tangga banyak diabaikan. Dari segi makan pakai suami, kerja-kerja rumah dan juga diri sendiri. Dia mula sedar dan ingin berubah apabila mengesyaki suaminya mempunyai hubungan sulit.


Tapi bile dia berubah, baru dia sedar untuk menjadi perfect wife adalah sukar ! But what is a perfect wife anyway? mengikut definisi masing-masing. If you ask me,


I dont want to marry for the looks and charm, I want to marry someone who will grow old with me and make me laugh everyday.

 
Genre novel yang santai dan funny membuatkan saya teruja baca. Why doesn't marriage come with a manual?


Buku cerita ni lain dari yang lain yang pernah saya baca la. Cerita dia best ! Bagi saya bila dah baca buku dia, banyak benda tersirat yang ingin disampaikan. sesungguhnya perkahwinan itu bukan suatu yang mudah sebenarnya. Tanggungjawab yang besar, pengorbanan kedua dua pasangan dan juga perancangan bersama. So basically, banyak yang perlu diambil berat before and after married. Mari kita sama-sama tingkatkan diri.


Credit to the writer, I loved this book !


Thanks for reading this. Happy reading !











Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

No comments:

Post a Comment

Jom tengok ni :