Sunday, May 11, 2014

Perempuan mulut longkang.


Assalamualaikum semua:)


Maaf kalau bahasa kasar sikit. Tapi ni nak cite, bukan mulut dia bau cam longkang, perkataan yang keluar dari mulut dia tu macam longkang. Haaaa jangan pelik. Ye ada orang macam ni.


Criteria? Criteria orang mcam ni senang je. Bile dia bukak mulut ada je benda tak elok. Benda tak elok tu macam merendah-rendah kan orang atau nak memalukan orang la. Ni bukan sesi nak marah ke ape, cume nak bagi pengajaran kat sume. Jangan lah kita jadi si mulut longkang. Huihui


gambar takde kene mengene.hehe


Yer, aku pernah jugak kena macam ni. Dia pernah cakap dekat laman sosial aku, yang sume orang boleh baca. Dia tulis lebih kurang macam ni lah "dah chubby sekarang, sila mohon diet and etc etc" sebab dah lupa ayat specific dia. Tadi cari-cari dia dah delete. Kuang kuang. Sebab aku takkan delete, biar lah orang baca. Biar orang tengok sapa mulut longkang. Last last dia pandai delete sendiri. Huahua


Bukan apa, kalau dia tak cakap pun aku aware yang aku makin chubby. Yer sedor diri sendiri. Takyah nak cakap kat public, msj or wassap je aku, cakap direct. Bukan tak kenal pun. Kawan sekolah, ofcourse la kenal. 


Takpelah, aku dah maaf kan dia. Bukan ape sebab tu bukan kali pertama dia buat macam tu kat aku. Sebelum ni pun ade. But i let it go. Lantak dia nak cakap ape. Ada aku makan guna duit kau ke. Kikiki bongkak sangat ayat. Lempang kang! Haha 


Ramai dah kawan sekolah yang aware dengan mulut longkang dia. Aku kalau ada orang macam ni, aku akan elak untuk berkawan ngan dia. Maaf la. Sebab budaya macam ni, not my type. Aku tak suka senang senang cakap kat orang, eh kau hitam la, eh kau pendek la. Oh mai, oh mai. Sape nak kawan ngan kite kalau mulut macam tu kan. Pffff. Daripada benda ni berjangkit kat aku, baik aku elak. So aku kawan biasa-biasa je ngan dia. Kalau jumpa tegur, thats all. 


So,mari kite ambil iktibar dari peristiwa ni. Jangan lah kite jadi perempuan mulut longkang. Sebab kite tau, kite pun tak suka kalau orang cakap kita in that way dekat public kan kan. Kalau lelaki aku rasa diorang dah biasa macam ni. Sebab diorang no hard feeling. Haha tapi perempuan ni sensitip sikittt. 


So perempuan perempuan yang sensitip kat luat sana, ada ker korang pernah kene macam ni? Hehe jom share sikit :) 


Ok thanks for reading this ^^
P/s : isnin ni saya konvo, nanti saya upload gambar eh. *konon cam ade orang nak tengok, kuang kuang*









Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

4 comments:

  1. mmg wujud la spesis yang mcm ni..ckp ikut sedap mulut tanpa pikir kan perasaan org lain.

    ReplyDelete
  2. Mana-mana pun ada orang spesis macam tu. :) Bikin panas je kalau dilayan. Berasap juga hati kita. Kalau tak sabar, masuk gelanggang tarik rambut jawabnya. hihi

    ReplyDelete

Jom tengok ni :