Thursday, April 17, 2014

Nak tambah Backlink blog? Jom tgk..



Assalamualaikum dan hai semua ! 



Tadi duk godek godek search jumpa lah ni. Menarik dan rs nak cuba. Hehe terima kasih dekat blog puterakuda. ok mula-mula kite cite dulu pasal backlink ok.

     Backlink : also known as incoming links, inbound links, inlinks, and inward links, are 
     incoming links to a website or web page. In basic link terminology, a backlink is any link 
     received by a web node (web page, directory, website, or top level domain) from another 
     web node. (Wikipedia). The number of backlinks is one indication of the popularity or  
     importance of that website or page.


 Okey kalau dah faham ape itu backlink jom kita mula game ni. 

Tipsnya adalah seperti dibawah :



1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.


2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.






4. ABCMILO






10. Blog Hanz

11. myvitrd





PERATURAN!!!


1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.



2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.


3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).


4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:


Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1

Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625


Kita sama-sama cuba jaya okk…. JANGAN LUPA FOLLOW BLOG TAW..^_^

Selamat mencuba!!!



***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak..



Credit and thanks alot to Putera Kuda :)









Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

No comments:

Post a Comment

Jom tengok ni :